vroed vrouw

In veel culturen speelt de vroedvrouw tegenwoordig een steeds belangrijkere rol. In het V.K. is de “natuurlijke geboorte van kinderen” tegenwoordig de norm geworden en is de vroedvrouw steeds minder prominent aanwezig. Vroedvrouwen leggen belangrijke bezoeken af aan jou en je Babyverzorging¬†om je gezondheid voor de rest van je zwangerschap te onderzoeken. Ze praten met je, luisteren naar je wensen, helpen je om je lichaam voor te bereiden op de geboorte en helpen je om te leren over de praktijk van vroege bevalling.

Alle goede vroedvrouwen hebben het volgende:

Een ontspannen omgeving, d.w.z. geen ziekenhuis op je route. We maakten onze afspraak buiten het ziekenhuis, in een natuurpark. En dat was nadat we een uur hadden gewacht! Een wandeling zonder ruggenprik garandeerde een ontspannen moeder/baby, die geen medische ingrepen, geen pijnstilling en geen beangstigende chemicali√ęn in je had. In de natuur zijn, met anderen en in je eigen omgeving helpt om de sensaties van het ziekenhuisgebonden zijn te verminderen. De vroedvrouw kon je overal zien, in de auto en thuis, terwijl je op kraamvisite was. Er was zelden een keizersnede nodig. De vroedvrouwen erkennen dat de meeste vrouwen een volkomen normale zwangerschap hebben, dat medische hulp niet nodig is. Verloskundigen moedigen vrouwen aan om in de geboortecentra te blijven die ze hebben gekozen als ze dat willen. Maar vaker wel dan niet vinden vrouwen de steun en begeleiding van een vroedvrouw bij hun eigen bevalling heel prettig.

Een ontspannen sfeer met steun, d.w.z. aanmoediging en vriendschap. Sommige vrouwen hebben het gevoel dat de steun die een vroedvrouw kan bieden kan overgaan naar het gebied van het “goddelijke”, en dicht bij god zijn. Sommige vrouwen hebben al vele jaren een vroedvrouw en hebben kinderen gekregen bij dezelfde vroedvrouw. Wat de reden ook is, een vroedvrouw zal je de steun en de motivatie geven die je nodig hebt om je door de zwangerschap, de bevalling en het moederschap heen te slaan.

Een ondersteunende partner of vroedvrouw. Vaak voelen vrouwen zich niet helemaal op hun gemak bij hun praktijkpartner. Er kunnen vragen worden gesteld over bevallingstechnieken, zoals bij elke andere zwangerschap. Ook kan verwacht worden dat zij meer weten over zwangerschap, bevalling en de verzorging van de baby, dan een arts. Met een vroedvrouw kunnen weloverwogen afspraken over de zorg voor moeder en baby al tijdens de zwangerschap worden besproken. Verloskundigen richten zich eerst op de baby, niet op de moeder. Ze moedigen aan dat de moeder weloverwogen beslissingen neemt, en zo eerlijk mogelijk is. Dit omvat ook beslissingen over medische zorg. De meeste vroedvrouwen hebben wel ervaring met bevallingen: veel vroedvrouwen doen alleen bevallingen, zij moedigen aan om ‘bevallingslessen bij te wonen’ – in een ontspannen omgeving met een scala aan verschillende technieken en benaderingen van bevallingen, die meestal geen deel uitmaken van een medisch beroep. Verloskundigen zullen instemmen met een lage dosis pijnbestrijding tijdens de bevalling, zoals hypnose, of soms helemaal geen pijnbestrijding – soms gewoon spelende aanraking en massage tijdens de bevalling. Verloskundigen moedigen paren vaak aan hun levensstijl te veranderen, alsof hun leven ervan afhangt. Terwijl ze het eens zijn over manieren om voor een kind te zorgen, kunnen vrouwen ook te maken krijgen met verschillende manieren van denken over de rol van de moeder bij de geboorte van hun kind. Vrouwen praten vaak met andere vroedvrouwen over hun ervaringen bij hun bevallingen. Verloskundigen kunnen een grote steun zijn voor de persoonlijkheid van de vrouw. Vroedvrouwen zijn grootmoeders, opgeleide leraren, huisvrouwen en dromers. Ze moedigen vrouwen aan om te lezen, te mediteren, te schrijven en creatief te zijn, en zich te uiten. Ze zijn vaak ondersteunend voor de spirituele en mentale behoeften van vrouwen. Veel vrouwen gaan binnen een paar dagen na de geboorte van hun baby weer aan het werk.

“Zij” worden meestal erkend door de gemeenschap en vooral door de vrouw die je dagelijks ziet. Vaak reiken families prijzen uit aan vrouwen die het moederschap meemaken – net zoals clubs dat doen voor leraren (er zijn altijd prijzen voor de beste leraar en de meest deskundige). Dit is niet alleen zo omdat het een belangrijke ceremonie is bij de geboorte van een kind, maar ook omdat het verplegend personeel bezorgd is over de gezondheid en de veiligheid van haar geboortegezin. Vroedvrouwen bieden ook vaak matjes en kussens aan om de baby mee te laten slapen als ze geboren is. Er worden vaak rozen gegeven aan vrouwen die worden behandeld, om een nieuw begin in hun leven in te luiden. Ook als een vrouw het geboortecentrum snel moet verlaten om weer aan het werk te gaan en er een maatschappelijk werker of buurvrouw met haar meegaat naar het ziekenhuis, kan de vroedvrouw de kersverse moeder een gepast afscheid geven.

Zwangerschapsondersteuners. Vrouwen zullen ook steun nodig hebben wanneer zij de tijd nemen om zich aan te passen aan de veranderingen die een zwangerschap met zich meebrengt, of wanneer zij leren over het ouderschap. Het is nuttig om een kring van vrouwen te vinden wanneer een nieuwe vrouw zich alleen bevindt voor deze belangrijke. Meisjesgroepen van de middelbare school en de universiteit vinden ook steun bij elke gastvrouw. groepen en forum over gefaciliteerde conversatie. Contactgroepen van de universiteit zullen eigen programma’s hebben.

De Entitute.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.