Kraamzorg Rotterdam Zuid

 

Als het de bedoeling is dat je baby thuis geboren wordt, heb je dat ongetwijfeld gepland met al je voorbereidingen. Maar als er dingen tegenzitten bij je baby en je echt het gevoel hebt dat je een vroedvrouw nodig hebt, kijk dan of ze bij je kan blijven en je plannen kan volgen. Als moeder die voor de eerste keer komt, kun je worden vrijgesteld van veel van de bevallingsbijeenkomsten van de eerste uren van de bevalling. Je kunt beslissingen bespreken met iemand die ervaring heeft met het normale verloop van de bevalling. Misschien wil je iemand die geen nieuwe beslissingen neemt voor de bevalling.

Als je op het punt staat te bevallen, zal de vroedvrouw plannen wat je moet eten. Ze zal ook plannen wat je nodig hebt om te dragen. Daarna zal ze je medicijnen aanbevelen en je daarbij helpen. Haar rol bij de bevalling gaat van de tijd dat je in de verloskamer bent tot de tijd dat je bij de pasgeborene bent. Het is belangrijk dat je haar bezoekt en vertrouwt, want ze DOET je best om een vlotte en veilige geboorte te verzekeren. Ze helpt ook om de baby op tijd ter wereld te brengen en om u tijdens de bevalling bij te staan zodat u geen pijn hebt na de bevalling.

Als je toegang hebt tot een doula, zal ze je graag helpen, maar beschouw haar niet als vanzelfsprekend. Een doula, ook wel wee├źncoach genoemd, is een objectieve “assistent” die je tijdens de bevalling begeleidt maar niet de bevalling zelf overneemt. Het is gemakkelijk om een doula te vinden via een bevallingshulpgroep, steungroep of door op internet te zoeken.

Terwijl je in het ziekenhuis bent om te bevallen, zullen de dokters en de verpleegsters zich concentreren op een goede verzorging van jou en de pasgeborene. De vroedvrouw zal er de eerste 24 uur zijn om je te verzorgen en te luisteren naar je vragen en problemen. Kraamzorg omvat dus ook het helpen van de moeder om te ontspannen en haar lichaam te accepteren zoals het is. Een doula voegt daar dus de belangrijke dienst aan toe om alle zorgen aan te pakken en ervoor te zorgen dat de ouders en de rest van de familie getroost en kalm zijn, zelfs als de vreugde van de geboorte nog niet aan het licht wil komen.

Tijdens de latere stadia van de zwangerschap gaat de kraamzorg op dezelfde manier door als in het ziekenhuis. Aangezien het kind niet de energie heeft om buiten u te groeien, zal hij of zij u nodig hebben voor alle routinezorg, zoals hygi├źne, eten en leven. Daarnaast blijven uw regelmatige bewegingsprogramma en het voedsel dat u eet van essentieel belang om ervoor te zorgen dat u en de baby er zo goed mogelijk mee omgaan.

Net zo gewoon als ochtendmisselijkheid en bewegingsziekte in de eerste zwangerschap, is lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap echt een must. Er zijn zoveel heerlijke voordelen voor zowel de moeder als de baby om van te genieten. En voor u is dit het moment waarop het einde van uw zwangerschap nadert en de druk van de geboorte van uw mooie baby groter wordt.

Begin dus liever vroeger dan later met het plannen en voorstellen van kraamzorg. U wilt ruimte maken voor de baby om te groeien en zelfverzekerd te zijn als hij of zij in uw baarmoeder zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.