Kinderopvang Ridderkerk

 

Kinder Ochanges zijn uniek in de hoeveelheid dat ze ontspannen zijn en toch dromerig en vrolijk. Ze zijn een oase die je een gevoel van rust, sereniteit en een uitbarsting van energie geven.

Als de eeuwige zomerzon ondergaat en de wolken hun namiddagwendingen nemen, verandert Kinder in het verrukkelijke Calmpleasure door de zorgen van de dag los te laten. De geluiden van de spelende kinderen in combinatie met de geur van frisse lucht zorgen voor een heerlijk en toch rustiger en strakker gevoel. De omgeving is zeer gastvrij.

Het kleutercentrum is een van de meest verrassende plaatsen waar ik ben geweest. De uitzichten aan de zijkant zijn zo helder, dat zelfs de strengste en grimmigste individuen er nederig van worden. Uitkijkend over de rivier Keptreath realiseer je je dat dit gebied veel meer is dan alleen maar een speelplaats voor kinderen. Het is een eigen miniwereld die levendig, levendig en tot op zekere hoogte omsloten is. De kleine kinderen lijken hier net zo druk te zijn als in hun minischoolklasjes. Ze lijken allemaal de andere leerlingen en volwassenen te herkennen. Kinder Hall geeft me het gevoel dat ik op de universiteit zit, maar dan zonder. De verschillende geluiden van stemmen en gelach die de hele les door uit de enthousiaste groepen vliegen, geven me het gevoel dat ik thuis weg van huis ben.

Natuurlijk is er niet één inrichting voor alle huizen of met elk kind. In plaats daarvan is het een kwestie van kijken naar uw wensen en de meest geschikte kiezen. In de meeste gevallen blijven mensen graag in de buurt van hun school, vooral als de school ver weg is. Voor sommige ouders, zoals ik, is de school ver weg en daarom hebben wij besloten bij een van de grotere kleuterkringen te blijven en de kinderen in de tuin te laten spelen. De tuin wordt zo veel gebruikt in het leerplan en veel kinderen maken er ook echt veel gebruik van. Overvloed aan speelgoed en veren bedden, gemaakt door grote bedrijven in Duitsland en gemaakt in China, zijn vaak te zien op de tuinmuren van trotse ouderhuizen.

Ik ken ouders die kinderen hebben die ernaar verlangen om te verhuizen. Ze gaan om de dag naar school, al vanaf het moment dat hun ouders naar hun werk vertrekken. Het is teleurstellend om te zien dat van alle kanten het instinct wordt gegeven om in een meer vertrouwde omgeving te gaan wonen. Naschoolse programma’s zoals de kleuterschool zijn de plaats waar kinderen zich aan vastklampen; het huis waar onzichtbaar hun ouders alle lasten dragen behalve thuis en eten. Kinderopvang is niet het antwoord op dit verlangen naar de school.

Het is echter indrukwekkend hoe goed zij met dergelijke kinderen omgaan. De school stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat de kinderen gebruik maken van de potjes en het toilet, voedsel eten zonder kleine onderdelen en beschikken over kindvriendelijke voorzieningen zoals toiletten. Niet veel huishoudens kunnen op deze dingen bogen. Zelfs grote landen kunnen niet bogen op deze topprestaties. Het comfort van het kind is erg belangrijk omdat het erg onder de aandacht van zijn ouders staat. Wie houdt er van een drukte en gedoe om een toilet dat binnenkort wordt geopend? Wie verstopt zich graag voor een schone badkamer en waar blijft de rommel straks als je helemaal opgewonden bent om de dag af te maken? Over het algemeen vinden de kinderen de sportactiviteiten gedurende de dag prettig; wat gematigder en niet zo energiek als een aerobic-oefening een beetje tot rust komt! Dat is het gevoel rond het kleutercentrum.

Het is absoluut een beslissing die alleen jij kunt nemen. In zeer korte tijd heb ik me echter gerealiseerd dat mijn ervaring met kleuterklasjes, kleutersport en kleuteropvang één ding is dat ik nooit zal vergeten. Toen ik in mijn tas aan het zoeken was, vond ik zoveel aanbiedingen dat ik dapper besloot ze allemaal af te wijzen. Het werkt echt het allemaal aan de volgende generatie te geven nu ik er nog ben.

Lees meer:

Gastouder Ridderkerk

Kinderdagverblijf Ridderkerk

Leave a Reply

Your email address will not be published.