Co sleeperHet doel van dit artikel is om het co-sleeper met je baby te bespreken, de voor- en nadelen ervan, en hoe het wordt beïnvloed door de bovenstaande zaken.

In de winter moet je extra voorzichtig zijn omdat je baby de juiste hoeveelheid lichaamswarmte moet sparen om warm te blijven.

Het is raadzaam om de baby te laten liggen totdat u voldoende warmte krijgt van een jasje of een paar laagjes aantrekt die haar comfortabel zitten.

Baby’s zijn niet bekend om snel te gaan slapen en zullen uw lichaamstemperatuur volgen, dus gebruik geen ventilator, deur open, enz. die een koude kamer kunnen creëren. Dezelfde regels moet u voor uzelf volgen.

Laat de baby geen elektrische deken gebruiken om zich ‘s nachts warm te houden. Ook dit kan een zeer oncomfortabele situatie opleveren voor zowel de ouders als de baby. Alles moet eenvoudig, comfortabel en zonder enige druk zijn.

Een bed dat goed geheeld is, is beter voor de baby, dan te slapen op een lederen bed dat een echt probleem kan zijn voor uw baby. De matras mag niet hoger liggen dan de borst van de baby, bij voorkeur moet de matras tussen de knieën van het kind liggen.

We zien ook dat uw baby er ‘s nachts moe uitziet, dus verwaarloos uw baby niet en geef uw baby meer ligplekken, in plaats van haar op de rand van het ledikant te laten zitten.

Het is niet nodig om de baby in haar bedje te leggen als ze tekenen van vermoeidheid vertoont.

Gebruik comfortabele bedkleding die geen koude plekken heeft, geen kleding die te strak zit en kleding voor het koude seizoen. U kunt uw baby ook in een draagzak zoals een draagdoek naar het bedje dragen. Wanneer uw baby begint om te rollen, kunt u hem in het bedje leggen, maar nooit in een plasje.

U zult merken dat wanneer het kouder wordt in de winter, de baby onrustiger wordt omdat hij genoeg energie moet krijgen voor de koude dagen die komen gaan.

Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat de baby genoeg daglicht heeft. Zet ramen open als het niet nodig is en ga voor het raam zitten en kijk hoe de zon opkomt in de donkere nachthemel en geniet ervan en van de frisse lucht die de baby de hele dag binnenkrijgt.

Het gebruik van een apparaat met een beetje warme lucht, zoals een miniventilator voor de wieg, kan heel nuttig zijn.

Het is beter om de baby vanaf de vroege leeftijd van negen maanden tot negen jaar in het wiegje te leggen. Bij de keuze van het wiegje, de wieg of het ledikant moet rekening worden gehouden met de tijd.

Laat de baby overdag niet haar eigen dutje doen op het wiegje, omdat ze dan niet zo goed zal genieten van de rustaspecten van dit voorrecht, en net als u wilt u niet dat ze ze te veel doet.

Baby’s zullen blij zijn en als ze er niet genoeg blijk van geven, dan zult u de stemming van uw kind aanvoelen zodat u beter weet wat u moet doen.

Er zijn nog veel meer aspecten te overwegen bij het co-slapen met uw baby of peuter. Als jij het praktische type bent om naar al deze feiten te kijken voordat je kiest voor wat jij het beste vindt, dan kun je dat zeker doen.

Er is niets mis mee om samen met je baby te slapen als dat is wat je wilt.

Maar als u niet zeker weet aan welke kant de baby wil slapen of waarom de baby niet wil slapen, dan moet u proberen het zo goed mogelijk te doen.

Slaap nooit samen met een baby die verkouden is of een andere ziekte heeft die de verkoudheid kan verspreiden of verergeren.

Slaap nooit samen met een baby die de hele dag erg actief is.

Als baby de hele dag erg actief is, zorg dan dat u een rustig plekje voor haar en al haar vriendjes vindt om te slapen, zodat ze niet gestoord worden.

Laat de baby alleen in hetzelfde bed of dezelfde kamer slapen als u. Houd de televisie en ander elektronisch speelgoed uit de buurt.

Als de baby verkouden is of een andere ziekte heeft, zorg dan dat u de tijd neemt om hem te zien en gerust te stellen en als hij verschoond moet worden of behandeld moet worden met een warm onderbroekje of een koele mist, vergeet dan niet om koude kompressen aan te brengen en de dokter te bellen.

Slaap niet elke nacht samen, maar probeer ten minste twee of drie keer per dag samen te slapen wanneer u weet dat ze zullen slapen.

Zorg ervoor dat u uw baby altijd voedt voordat u naar bed gaat en dat u hem daarna ook voedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.