Eerste hapjes baby

 

 

 

Wat moet je baby eten voor eerste hapjes?

Een evenwichtige voeding is belangrijk voor het behoud van een gezond gewicht voor een volwassene, het is niet noodzakelijk hetzelfde voor een zuigeling. Hoewel gezond en vitaal, hebben baby’s van 4 maanden een ander voedingspatroon dan volwassenen. Een baby heeft nodig:

Antioxiderende vitaminen Een ziekte bestrijdende stof genaamd riboflavine helpt de vitamine A om beter te functioneren in het lichaam en kan de ontwikkeling van cataract en maculadegeneratie voorkomen.

Een goede bron van vitamine B12, deze vitamine is cruciaal in het spijsverteringsproces, en is essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel.

De bouwstenen van proteïne Een voedzame voeding is van essentieel belang voor de vroege ontwikkeling van tanden en de ontwikkeling van het lichaam, en proteïne is een goede manier om te beginnen.

De gezondheid van huid en slijmvliezen Wanneer baby’s de tweede verjaardag bereiken, is hun barrière tegen ziekten beter en is er minder opeenhoping van gifstoffen in hun lichaam.

Vitaminen voor de algemene gezondheid Een gevarieerde voeding is in het algemeen zeer toereikend voor de meeste vitaminen, maar er kunnen betere voedselbronnen zijn voor sommige vitaminen.

Essentiële mineralen voor de algemene gezondheid Voedingsmiddelen met de juiste hoeveelheden van de zes essentiële mineralen zijn waarschijnlijk heilzamer dan die met een te hoog gehalte.

Hoe te beginnen Het kan soms een uitdaging zijn om uw kind alleen de juiste voeding te laten tot zich nemen. Dit mag echter geen excuus zijn om onevenwichtig en slecht te eten. Kinderen hebben een zeer goed vermogen om hun eetgewoonten aan te passen aan hun specifieke behoeften, waarbij de belangrijkste factoren hun voorkeur voor de voedingsmiddelen en de belemmeringen voor hun voorkeur zijn.

Er zijn verschillende boeken met informatie over babyvoeding. U kunt ook videobanden bekijken en menu’s bekijken van aanbevolen babyvoeding voor uw baby.

overgangsvoedsel zoals quinoa, pompoen en aardappelen

granen en graangewassen

groenten

rauw vlees en vis

fruits

zuivelproducten zoals melk, kaas en eieren.

voedsel met volkoren, zaden en noten

vezelrijke voedingsmiddelen: volkorenbrood, pasta en rijst.

water en vruchtensappen aangelengd met water.

zuivel en vitamine supplementen.

Na enkele maanden kunt u het dieet van de baby aanpassen met voedingsmiddelen zoals:

Vlees gemaakt van graten en gezuiverde vis, zoals zalm en sardines.

Plantaardig voedsel zoals groenten en fruit, zoals wortelen en ananas.

Zouten en peulvruchten zoals aubergines, tomaten en aardappelschillen.

Sommige voedingsmiddelen in grotere hoeveelheden, zoals volle melk.

In een vroeg stadium kunt u uw baby vaste voeding geven, zoals babyrijst of halfvasten voeding, zoals aardappelpuree of macaroni met kaas. U kunt uw baby voeden met drie ons koemelk per dag of met vier ons later. Echt, u kunt de consistentie van de moedermelk aanzienlijk variëren. Naarmate uw baby ouder wordt, kunt u de hoeveelheid melk blijven verhogen, maar houd het klein.

Soms heeft uw baby te veel honger en moet u hem een proteïnedrank zoals geformuleerde melk geven. Dit gebeurt vooral in de periode tussen zijn aanvullende voeding en wanneer u hem voor het eerst neemt.

In principe moet u de voeding van uw baby vanaf het allereerste begin beheren. Met een beetje moeite kunt u uw baby van alle nodige voedingsstoffen voorzien nog voor hij één jaar oud is. U kunt ook de consistentie van de moedermelk aanpassen.

lees meer:

Eerste hapjes baby

Eerste baby hapjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.